Un site web poate face multe pentru o afacere si, daca al tau nu a facut minuni, ar putea fi timpul sa-ti regandesti unele dintre strategiile tale in timp ce actualizezi branding, design si continut. Daca sunteti bine versat in lumea marketingului online, este posibil sa fiti familiarizati cu termenul de migrare a site-ului.
Acesta este folosit de profesionistii din industria SEO pentru a exprima atunci cand un site web a suferit modificari majore – acesta poate include locatia site-ului, structura, platforma, UX si asa mai departe.
Migrarea site-ului va avea un impact urias asupra diferitilor factori, inclusiv in trafic si pierderi de venituri, in unele cazuri. Desigur, la fel ca in cazul tuturor strategiilor de marketing, evitarea acestor caderi se poate intampla cu un plan aprofundat de recuperare.
Mai jos avem toate detaliile importante despre migrarea site-ului web, asa ca cititi mai departe!
1- Efectul sandbox
Dupa lansarea unui site web, motoarele de cautare vor pasi cu atentie atunci cand se apropie de acest nou venit. Aceasta perioada neoficiala este adesea denumita efectul sandbox si migrarea site-ului web poate avea aceleasi repercusiuni. Ce se intampla in aceasta perioada este ca motoarele de cautare se asigura ca site-ul dvs. web este legitim. Actualizarile si modificarile la scara larga pot fi tratate cu neincredere si acest lucru va face ca site-ul dvs. web sa devina mai greu.
Este probabil ca site-ul dvs. web sa nu fie o exceptie de la regula, deci este crucial sa fiti pregatiti pentru aceasta perioada dificila in care Google va lua timp sa va reindexeze site-ul. Din punct de vedere strategic, va recomandam sa evitati orice legatura serioasa in aceasta perioada. Pe langa aceasta, efectuarea unor modificari semnificative sau uriase va avea un impact mult mai mare asupra modului in care este tratat site-ul dvs. web.
Indiferent, primul lucru de facut pentru a remedia aceasta situatie inevitabila este sa trimiteti site-ul dvs. recent actualizat la Google pentru reindexare. Asigurati-va ca migrarea dvs. se desfasoara intr-un mod bine gandit si ca timpul de recuperare ar trebui sa fie destul de rapid. Dupa aceasta perioada, puteti gasi site-ul dvs. intr-un alt clasament. Mai mult, retineti ca migrarea site-ului dvs. web catre un domeniu nou va va face sa pierdeti atat palmaresul, cat si egalitatea linkurilor
Evident, designul si continutul actualizate vor fi mult mai usor de procesat de catre motoarele de cautare, dar, din nou, chiar si modificarile la scara mica vor fi intampinate cu neincredere. Pentru a ramane la curent cu lucrurile, setati cateva instrumente de urmarire a clasamentului si verificati cu acestea la fiecare cateva zile.
2- Arhivarea continutului
Este posibil sa va ganditi sa eliminati tot continutul vechi pentru a face loc noului. Cu toate acestea, continuati cu prudenta si luati decizii atente atunci cand stabiliti daca scapati sau nu de postarile si articolele vechi de pe blog. Acest lucru este valabil mai ales daca site-ul dvs. web se afla pe o piata de nisa. Chiar daca unele dintre postarile tale mai vechi nu se mai simt relevante, ele ofera in continuare context pentru site-ul tau, marca si asa mai departe. Postarile vechi de pe blog pot fi o modalitate excelenta de a continua sa dirijati trafic catre site-ul dvs. web, chiar si in timpul procesului de migrare.
Daca doriti sa scapati de continutul dvs. vechi, va recomandam un audit al continutului care poate elimina ceea ce este redundant. Din nou, incercati sa pastrati continut de nisa ori de cate ori este posibil si luati intotdeauna in considerare utilizatorul in primul rand. Speram ca noul dvs. site web va fi creat cu experienta utilizatorului ca cel mai important aspect si, prin urmare, noile meniuri, arhitectura informatiilor, serviciile migrate si paginile de destinatie trebuie sa fie clare.
3- Planificarea strategica
Dupa cum am mentionat, planificarea strategica a migrarii site-ului dvs. web este esentiala pentru succesul acestui proiect. Acesta nu este un lucru care nu ar trebui sa fie rapid, iar cunoasterea exacta a site-ului dvs. web va face ca lucrurile sa se intample perfect. Exista anumite lucruri care trebuie analizate pentru a va ajuta sa planificati in mod strategic acest proiect si sunt urmatoarele:
Analize: este crucial pentru dvs. sa stiti totul despre traficul dvs., inclusiv cum arata, paginile cele mai populare, precum si cuvintele cheie importante in legatura cu clasarea site-ului dvs. Intelegerea intrarilor si iesirilor din traficul dvs. permite o perspectiva asupra timpului optim pentru efectuarea migrarii.
Backup site-ul web: erorile ar putea fi abundente atunci cand vine vorba de efectuarea migrarii site-ului dvs. In cazul in care noul dvs. site web esueaza sau nu functioneaza imediat, va trebui sa puteti reveni la vechiul dvs. site web. Pentru acest lucru este bine sa aveti deja un plan de mentenata de la o firma de specialitate.
Cartografierea noului dvs. site: Dupa cum am mentionat, noul dvs. site ar trebui sa fie cartografiat cu vizitatorul in minte. Navigarea pe site este cruciala pentru revenirea sau nu a unui utilizator. Inainte de migrarea intregului site web, creati o harta a site-ului si asigurati-va ca o testati cu cineva. In acest fel, puteti obtine feedback despre aspectul site-ului dvs. inainte de a muta totul. De asemenea, va recomandam cartografierea vechiului dvs. site, astfel incat lucrurile sa poata fi mutate cu usurinta de la unul la altul.
Accesati cu crawlere vechiul dvs. site: In cele din urma, inainte de a muta lucrurile de la A la B, va sugeram sa accesati vechiul dvs. site pentru a fi siguri ca toate informatiile dvs. vitale au fost salvate. Site XML hartile si fisierele robots.txt ar trebui sa fie salvate, de asemenea, deoarece ar putea fi necesare la configurarea noului site.
4 – Proiectul conteaza
In multe cazuri, o companie poate alege sa isi migreze site-ul web pentru a tine pasul cu tendintele actuale de design web. La crearea oricarui site web, continutul valoros si util ar trebui sa fie intotdeauna un obiectiv numarul unu si acest lucru trebuie echilibrat cu o experienta pozitiva a utilizatorului. Proiectarea noului dvs. site web nu va afecta in mod direct procesul de migrare, dar va juca un rol in valorile de implicare, precum si in capitalul propriu al marcii.
Proiectarea web conteaza, dar nu suprasolicitati aceasta parte a noului dvs. site web. Evitati supra-ingineria si pastrati lucrurile ingrijite, ordonate si necomplicate. Proiectarea afecteaza rata de respingere si limiteaza timpul, asadar luati in considerare aceste aspecte in timpul migratiei.
In timpul procesului de planificare a migrarii site-ului dvs., am spune ca este important sa investiti in UX bune si conventii de utilizare bine cunoscute. Exista o multime de moduri diferite de a revizui si a imbunatati designul site-ului dvs. si chiar puteti decide sa lucrati cu o echipa de dezvoltare externalizata.
5 – Actualizati linkurile interne
Noul dvs. site web trebuie sa functioneze cat mai repede si cat mai usor posibil din start. Daca ati facut totul bine in fazele de planificare a migrarii, redirectionarile link-ului dvs. ar trebui actualizate. Link-urile interne sunt etichete HTML din codul site-ului dvs. web care va permit sau utilizatorului sa treceti de la o pagina la alta.
Daca acestea nu functioneaza corect, navigarea pe site va fi imposibila. Actualizati aceste legaturi interne cu noi adrese URL cat mai curand posibil, deoarece aceste legaturi vor juca un rol major in scaderea clasarii paginilor dvs., precum si incetinirea completa a serverului.
Ce parere ai? Ti-au fost utile aceste 5 lucruri despre migrarea unui site web? Asteptam parerea ta sau intrebari mai jos in sectiunea de comentarii.