Credem cu tarie in pregatirea continutului site-ului inainte de a initia designul grafic si acest lucru se aplica atat site-urilor web, cat si blogurilor. Unii se vor contrazice cu noi, dar vom lupta cu aceasta batalie si vom incerca pentru ca stim ca, continutul inainte ca designul site-ului web sa fie facut, este abordarea corecta.
Noi credem:
- Designul puternic al site-ului web se extinde dincolo de culori, fonturi si butoane.
- Designul puternic se concentreaza asupra utilizatorului.
- Designul site-ului web ar trebui sa fie realizat in functie de utilizator, nevoile acestuia si rezultatul dorit al unei vizite pe site. Ar trebui sa se concentreze pe provocarile utilizatorului si pe capacitatea site-ului web de a rezolva aceste probleme.
- Nu ar trebui sa va concentrati pe tendintele de codare si sabloanele preambalate.
- Tendintele de design vin si pleaca, dar nu ar trebui sa se concentreze asupra utilizatorului
Rareori oamenii se apropie de o firma de design si prezinta date pe baza vizitatorilor lor, a nevoilor utilizatorului si a obiectivelor finale ale unei vizite pe site.
Proprietarii de site-uri web sunt implicati in tendintele de design, site-urile web ale concurentilor si ceea ce ei cred ca sunt elemente de design moderne si actuale. Procedand astfel, ei pierd evidenta vizitatorului real al site-ului.
De prea multe ori oamenii selecteaza un sablon de site web sau o tema de blog si se lasa prinsi de prezentarea grafica sau de clopote si fluiere pe care le ofera. Este o cumparare emotionala care inlocuieste dorinta de a ajuta vizitatorii actuali ai site-ului.
Odata ce cumpara tema, isi forteaza continutul sa se incadreze in blocurile de continut disponibile ale sablonului. Sau si mai rau, forteaza un design personalizat sa adere la acelasi stil si prezentare ca site-ul unui concurent de top.
In cele mai multe cazuri, acest lucru duce la dezamagire si remuscari ale cumparatorului.
Motivul pentru care se intampla acest lucru este ca acest proces urmeaza calea de cumparare, proiectare, dezvoltare si, in final, continut. Acea cale este in ordine gresita. Procesul merge inapoi si duce la frustrare.
Continutul conduce mai intai la decizii educate de proiectare
Documentarea fluxului de utilizatori dorit, a cailor vizitatorilor si a apelului la actiuni este ceva care se face de obicei dupa finalizarea designului grafic. Din pacate, aceasta este o abordare gresita, deoarece te obliga sa potriviti continutul cu tema sau designul site-ului. Ar trebui sa fie exact invers.
Inainte sa va treziti sa va indragostiti de un site web concurent, sa ravniti la o tema WordPress gata facuta, sau sa contactati un designer grafic, trebuie sa va ganditi la obiectivele site-ului sau blogului dvs.
Trebuie sa va documentati persoanele dvs. de utilizator, provocarile lor individuale, oferta dvs. de solutii si caile pe care doriti sa le urmeze acesti vizitatori pe site.
Desi designul grafic este foarte important, trebuie sa aiba loc la momentul potrivit in cadrul proiectului pentru a va permite cu adevarat sa prezentati site-ul, continutul si oferta in cea mai buna lumina posibila.
Unul dintre citatele noastre preferate despre acest subiect este:
„Continutul precede designul. Designul in absenta continutului nu este design, este decor.” – Jeffrey Zeldman
Mesajele si continutul sunt elementele de baza ale site-ului web. Aceasta inseamna ca ar trebui sa fie bine gandite si documentate inainte de a lua in considerare orice culori, fonturi si machete.
Elementele de design ar trebui sa completeze, sa evidentieze si sa prezinte mesajele cheie si cel mai important continut.
Concentrati-va pe continutul potrivit
Desi spunem ca ar trebui sa aveti continut scris inainte de a incepe proiectarea, nu spun ca trebuie sa aveti tot continutul scris. Aceasta ar fi o sarcina dificila de indeplinit pentru majoritatea proprietarilor de site-uri web si a companiilor.
Incurajam clientii sa se concentreze pe sectiunile si paginile principale ale site-ului web. In timpul procesului de vanzare, de obicei, parcurg site-ul lor si caut zone despre care cred ca ar beneficia de sabloane de design personalizate. Acestea vor varia in functie de client, industrie si demografie tinta.
Iata cateva zone comune care pot beneficia cel mai mult de pe urma unei strategii de continut:
- Acasa
- Pagina principala despre sau companie
- Pagina de servicii principale si paginile de servicii individuale
- Vitrina principala si pagini de produse individuale
- Sectiune de resurse, categorii si/sau elemente de resurse
- personaje
- sabloane de pagini de destinatie
- Pagina principala a blogului si postari individuale de blog
- pagina de contact
Uneori, vom sugera doar cateva sabloane de design personalizat, iar alteori vom sugera 15 pana la 20. Depinde cu adevarat de complexitatea continutului si de variatiile fluxului de continut si apel la actiuni.
Pe masura ce progresam intr-un proiect cu un client, ne place sa avem cat mai multe informatii posibil despre elementele de baza si despre modul in care acestea pot fi modificate in functie de diferitele zone ale site-ului web.
Elemente de continut care conteaza intr-un continut inainte de abordarea designului site-ului web:
- Titluri si subtitluri
- Mesaje de baza
- Persoanele utilizatorului si caile vizitatorilor
- Apel la actiuni
- Imagini
- Videoclipuri
- Navigare
- Conturi de social media
- Optimizare motor de cautare
Cu cat designerul dvs. grafic stie si are mai multe disponibile, cu atat designul dvs. va deveni mai unic si mai orientat.
Gasirea echilibrului
Nu toate situatiile vor permite un continut inainte de abordarea designului site-ului. Trebuie sa gasesti echilibrul si trebuie sa va alegeti bataliile.
Daca aceasta abordare va fi dificila, va sugerez sa incepeti cu elemente universale precum navigarea, SEO si apelul la actiuni. Apoi, incepeti sa restrangeti atentia, examinand personajele utilizatorilor si caile vizitatorilor acestora.
Concentrati-va pe elementele cunoscute si impletiti-le in design, pornind de la pagina de pornire si apoi lasati proiectul sa se construiasca din centrul sau lateral. In timp ce treceti prin acest proces, ramaneti concentrat asupra vizitatorului, asupra a ceea ce are nevoie si asupra actiunii pe care doriti sa le intreprinda in cele din urma.
Procesul poate parea coplesitor, dar, ca orice in viata, trebuie sa-l impartiti in bucati si sa evaluati lista mare bit cu bit.
Putem ajuta?
Daca va pregatiti pentru o reproiectare a site-ului web sau pentru a lansa un site nou, ne-ar placea sa va ajutam. Vom oferi o abordare combinata a intentiei utilizatorului, design site-ului si SEO.
Dar fiti pregatit pentru intrebari multe. Cu cat stim mai multe despre dvs. si vizitatorul dvs., cu atat mai mult va putem ajuta sa va atingeti obiectivele si obiectivele de marketing.