Una dintre cele mai accesibile metode de a creste traficul pe site-ul nostru este prin optimizarea SEO. La urma urmei, atunci cand avem nevoie de o informatie, in momentul in care cautam ceva anume, avem sanse mari de a intra pe Google. Iar aici intra importanta SEO: Cu cat ne-am optimizat mai bine site-ul pentru SEO, cu atat ne cresc sansele de a fi pe prima pagina.
Cand ai intrat ultima oara pe pagina a 2-a de cautari Google?
Nici noi nu ne amintim cand s-a intamplat ultima oara. Asta pentru ca ne facem temele intotdeauna si suntem intr-o continua miscare, pentru a tine pasul cu Google.
De ce spunem asta?
Atat Google, cat si intreaga lume este intr-o continua schimbare. Mai ales in 2017, care a fost un an pivotal pentru lumea on-line din Romania. Pentru prima oara, cumparaturile de pe smartphone au depasit toate celelalte modalitati de cumparaturi, Facebook a introdus Marketplace iar romanii incep sa cumpere on-line in defavoarea magazinului clasic.
Cu alte cuvinte, avem de treaba pe partea de SEO, iar aici ai cateva sfaturi utile:
- O regula simpla, de baza, in SEO este sa iti cunosti clientela. Pare stupid si usor de facut, dar tocmai pentru ca este prea usor de facut tindem sa ignoram. Noroc ca este Google Analytics alaturi de noi ca sa ne ajutem sa ne intelegem mai bine clientela. Intotdeauna continutul de pe site-ul nostru, precum si orice actiune de marketing, trebuie construit dupa limbajul publicului nostru tinta.
- Cuvintele cheie sunt unealta principala din SEO. Cu alte cuvinte, ce cuvinte tasteaza utilizatorii pe Google atunci cand cauta ceva. Iar ca sa intelegem acest lucru mai bine, trebuie sa apelam la punctul 1. Trebuie sa ne intelegem publicul tinta pentru a intelege apoi cuvintele cheie folosite de ei. Iar in momentul in care folosim cuvintele cheie potrivite, folosind limbajul potrivit, locul nostru in top este asigurat.
- Ca un bonus la cuvintele cheie, daca doresti sa te diferentiezi de concurenta, atunci te invitam sa intri si la sectiunea de cuvinte cheie mai lungi. Da, toti optimizeaza partea de SEO pentru 2-3 cuvinte cheie, dar pentru acele cuvinte cheie mai lungi de obicei autostrada este goala. Pentru ca optimizarea SEO vorbeste despre a fi cu un pas inaintea celorlalti.
Cum aflu acele cuvinte cheie?
Ori ne gandim noi la ele, ori apelam la tehnologia moderna. Soovle, de exemplu, este o aplicatie gratuita care iti arata toate cuvintele cheie, culese de pe Google, Amazon sau Wikipedia. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci cuvantul, iar lista de cuvinte cheie va fi generata.
De asemenea, pentru o adevarata biblioteca este important sa vizitezi si site-ul celor de la Quora. Un site modern, unde invataceii intreaba si profesionistii raspund.
Un alt sfat, la fel de important, il reprezinta folosirea hyperlink-urilor. Dupa cum poti vedea, noi am strecurat cateva hyperlink-uri prin acest mic articol.
De ce ajuta hyperlink-urile la optimizarea SEO si implicit la vizibilitate?
In primul rand, hyperlink-urile sunt o unealta luata in considerare in mod direct de catre Google. Daca avem 2-3 hyperlink-uri, deja avem un plus in fata competitiei.
Hyperlink-urile reprezinta link-uri naturale, un artificiu foarte puternic de crestere a traficului, care lucreaza in beneficiul ambelor site-uri. Ambele se promoveaza si ambele isi atrag utilizatori in mod reciproc. Plus ca nu se stie niciodata cand va veni o colaborare, sau un articol facut impreuna.
Combinand aceste aspecte, folosind cuvintele cheie potrivite, integrate intr-un continut de calitate, ne vor ajuta sa crestem cat mai mult in rang si ne vor face cat mai vizibili pe Google. Si ne vor tine departe de pagina 2 de cautari Google. Acum ramane doar sa le pui in practica.