Este posibil sa aveti un site web excelent, plin de pagini de continut si alte elemente ale site-ului web. Cu toate acestea, intr-o buna zi, constatati ca mai multe dintre paginile site-ului dvs. web nu sunt inca indexate in cautarea Google. Nu sunteti singurul care se lupta cu acest lucru.
Principalele motive pentru care Google nu va indexeaza site-ul web?
Aceasta este o anxietate destul de comuna a proprietarilor de site-uri web si a comerciantilor digitali. Mai multe motive pot impiedica Google sa indexeze paginile web. Enumar aici cateva dintre ele. Cititi mai departe pentru a sti cum sa rezolvati aceste probleme si sa lasati Google sa indexeze din nou paginile web ale site-ului dvs. web.
Folositi un URL gresit
Acesta ar putea fi primul motiv din spatele incurcaturii. Probabil ca folosesti un URL gresit sau nu este configurat corespunzator. Acest lucru poate impiedica Google sa va indexeze site-ul web. Daca acesta este cazul, exista si cateva remedii usoare.
Verificati daca URL-ul incepe cu Https. Adaugati redirectionari 301. In acest fel, puteti muta paginile inapoi pe domeniile lor respective de la versiunile WWW respective. Astfel, utilizatorii dvs. vor fi redirectionati catre domeniul dvs. fizic. Pentru o vizibilitate mai mare si o pozitionare organica mai buna, numele de domeniu corect este o necesitate.
Site-ul dvs. nu este prietenos cu dispozitivele mobile
A avea un site web prietenos cu dispozitivele mobile nu este esential doar pentru clasament si trafic, ci imbunatateste si indexabilitatea site-ului. De la inceputul indexarii mobile-first, prietenia cu mobilul a devenit un factor critic pentru site-urile web.
Indiferent de calitatea continutului si de optimizarea site-ului web, un site web poate inregistra o scadere considerabila a clasamentului si a traficului daca nu este optimizat pentru vizualizarea continutului pe un smartphone sau pe o tableta. Realizarea unui site web optimizat pentru mobil necesita o intelegere tehnica profunda. Este dincolo de adaugarea de grile fluide si CSS Media Queries.
Va vom recomanda sa angajati un dezvoltator web care sa aiba cunostinte solide despre CSS si alte principii de media query. Efectuarea unui test prin intermediul instrumentelor Google Mobile-Friendly Testing este o modalitate la indemana.
Site-ul dvs. utilizeaza coduri complexe
Google refuza sa va indexeze site-ul web daca este construit pe un cod care nu este recunoscut de robotii Google. Daca limbajul este vechi si invechit, acesta poate cauza probleme de crawling si indexare.
Efectuati o analiza cu ajutorul instrumentului de testare Google Mobile-Friendly Testing Tool pentru a afla daca exista probleme cu javascript sau alte coduri ale site-ului web. Instrumentul ofera, de asemenea, mai multe resurse si orientari pentru a va ajuta sa remediati problemele de codare.
Viteza de incarcare a site-ului dvs. web este slaba
Google nu agreeaza site-urile web cu incarcare slaba. Astfel de site-uri web nu reusesc sa se remarce in ceea ce priveste clasamentul organic si traficul. Viteza de incarcare a unui site web este numita slaba daca dureaza ceva mai mult de trei secunde pentru a se incarca. Viteza de incarcare a unui site web poate scadea din mai multe motive, pe langa continutul greu si un server demodat.
Exista instrumente disponibile care va pot ajuta sa identificati acele sectiuni unde este necesara cea mai mare atentie pentru a-i imbunatati viteza. Google’s page speed insights analizeaza site-ul web in raport cu cinci bune practici de performanta si ofera sugestii pentru a optimiza viteza in continuare. Pe baza constatarilor, puteti rula ajustari pentru a rezolva problemele.
Din nou, rulati Page Speed Insights pentru a intelege daca modificarile au avut un impact asupra site-ului web si daca viteza acestuia a fost imbunatatita.
Site-ul dvs. web are continut de calitate scazuta
Continutul de calitate a fost intotdeauna esential pentru clasificarea site-ului web. Acum, motoarele de cautare prefera calitatea continutului fata de frecventa sau lungimea continutului. Un continut prost scris si vag poate reduce sansele de a ajunge chiar si in primele 20, uitati de primele 10 locuri in SERP.
Desi expertii nu sustin numarul de cuvinte ca factor de clasificare, s-a observat ca un continut cu peste 1000 de cuvinte are rezultate mai bune decat un document cu mai putin de 1000 de cuvinte. Pe langa numarul de cuvinte, relevanta continutului si apropierea acestuia de intentia de cautare a utilizatorului sunt, de asemenea, importante.
Asigurati-va ca continutul pe care il produceti este informativ si ca aduce valoare adaugata pentru cititori. Continutul ar trebui sa abordeze punctul nevralgic al utilizatorilor dumneavoastra. In plus, piesa de continut ar trebui sa fie, de asemenea, suficient de diferita de alte site-uri care lucreaza in acelasi domeniu.
Ati setat paginile ca Noindex, Nofollow
Atunci cand, in mod neintentionat, faceti meta tag-urile site-ului dvs. web noindex sau nofollow, robotii Google nu mai indexeaza paginile site-ului dvs. web. Daca nu schimbati tag-ul, pagina nu va fi indexata niciodata. daca ati folosit un plugin pentru a face paginile no-follow sau do-follow, eliminati-l imediat, deoarece acesta efectueaza acest lucru in mod automat. Atata timp cat pluginul continua sa functioneze, este posibil ca pagina sa nu mai fie niciodata indexata.
Site-ul nu are un Sitemap
Un sitemap cuprinde o lista completa a paginilor disponibile pe site-ul dvs. web. Este, de asemenea, o modalitate de a informa Google cu privire la continutul pe care il aveti pe site-ul dvs. web.
Prin crearea unei harti de site pentru site-ul dvs. web va veti asigura ca fiecare pagina de pe site-ul dvs. web va fi cercetata si indexata de Google Search Console. Este, de asemenea, o modalitate buna de a spune Google despre paginile importante ale site-ului dvs. web. XML Sitemaps este formatul preferat pentru sitemaps acum.