Daca aveti un site de comert electronic bazat pe Shopify, SEO este cea mai buna modalitate de a directiona traficul organic catre magazinul dvs. Daca se compara cu orice alta strategie cunoscuta, SEO este cea mai accesibila, durabila si cu impact pentru proprietarii de eCommerce.
Paginile bine optimizate ale site-ului asigura un flux constant de trafic organic si directionat care se transforma in clienti platitori.
In acest articol, vom trece in revista diferite aspecte ale Shopify SEO si diverse metode de implementare a strategiei pentru o crestere constanta si randamente mai mari.
Ce este Shopify SEO?
La fel ca orice alt site de comert electronic, site-urile Shopify au nevoie de o optimizare completa, astfel incat sa aiba performante bune in rezultatele motoarelor de cautare. Shopify SEO este un proces dovedit de optimizare a unui site web Shopify pentru a-i imbunatati proeminenta in cautare. Cresterea vizibilitatii in cautare a site-ului web are ca rezultat clasari si trafic organic.
Care sunt principalele provocari Shopify SEO?
Nu este o sarcina usoara sa sustii performanta in motoarele de cautare a unui site de comert electronic. Deoarece astfel de site-uri web au peste multe mii de pagini, in afara de paginile de categorii si etichete, gestionarea SEO a acestora este o nuca greu de spart, o sarcina foarte dificila de indeplinit.
Pentru Google, continutul conteaza cel mai mult. Motorul de cautare prefera continutul de calitate, de lunga durata si aprofundat. Acesta ii implica mai mult pe oameni. Cu toate acestea, o descriere de produs nu poate fi in niciun fel de forma lunga.
In plus, intrucat un produs in cauza se repeta pe site-urile de comert electronic, duplicarea continutului poate reprezenta o alta provocare. Cu un continut subtire si duplicat, este dificil de a stimula clasamentul produsului in cautare.
Majoritatea site-urilor de comert electronic isi subestimeaza arhitectura site-ului. Acestea se concentreaza in principal pe vanzarea de produse. Acest lucru le loveste puternic eforturile SEO. Google cauta intotdeauna o structura de site optimizata, astfel incat utilizatorii sa poata naviga cu usurinta in cadrul site-ului web. Cu atat de multe pagini de produse pe un site web, comerciantii cu amanuntul de comert electronic se confrunta frecvent cu probleme legate de arhitectura slaba a site-ului.
Lista de verificare esentiala pentru Shopify SEO
Cautarea optimizarii platformei Shopify singura nu va va ajuta cu rezultate bune. In schimb, trebuie sa lucrati la Shopify SEO in mod cuprinzator. Ar trebui sa inceapa din prima zi, atunci cand gazduiti domeniul.
In continuare sunt prezentate strategiile in ordine, astfel incat sa nu pierdeti niciodata traficul din motoarele de cautare:
Cumparati un domeniu personalizat si o tema de site web responsive
In general, magazinele Shopify sunt vazute cu sufixul „myshopify” in URL. Cel mai bun lucru recomandat este sa cumparati un domeniu personalizat si sa va gazduiti site-ul web pe acest domeniu. Motivul este ca domeniile personalizate au un aspect profesional, sunt atractive pentru utilizatori si apar in SERP-uri.
In plus, site-ul web pe care domeniul il gazduieste ar trebui sa aiba pagini care se incarca rapid si cele mai rapide timpi de incarcare. Google a facut recent din viteza paginilor un semnal important de clasificare. Atunci cand alegeti tema site-ului web, ar trebui sa optati pentru una care este optimizata pentru viteza si performanta paginilor.
Configurati instrumentele de analiza
Instrumentele de analiza sunt parte integranta a oricarui site de comert electronic. Tabloul de bord de analiza ofera o vizualizare la 360 de grade a indicatorilor dvs. de comert electronic. Google search console si Google analytics sunt doua dintre aceste instrumente pe care comerciantii le folosesc pentru a descoperi diferite informatii despre site-ul web.
In plus fata de aceste doua instrumente, comerciantii trebuie sa configureze cateva instrumente suplimentare pentru a urmari traficul de pe site-ul dvs. web si sursele acestuia. Dupa ce ati configurat analizele, trebuie sa trimiteti harta site-ului catre consola de cautare.
Efectuati cercetarea cuvintelor cheie
Aceasta face parte din SEO on-page de la Shopify. Atunci cand optimizati continutul magazinului dvs. Shopify, gasiti cuvintele cheie care au o relevanta puternica pentru produsele dvs. si care pot atrage un trafic mai calificat pe site-ul dvs. web.
Instrumente precum SEMRush sau Ahref va pot ajuta sa descoperiti cuvintele cheie competitive pe care utilizatorii dvs. le-ar putea cauta. Descoperiti acele cuvinte cheie care sunt usor de clasat. Creati o lista de cuvinte-cheie care aduc cele mai bune oportunitati pentru magazinul dvs. de comert electronic.
Atunci cand descoperiti cuvintele cheie, explorati unii dintre cei mai importanti parametri ai cuvintelor cheie, inclusiv CPC, dificultatea cuvintelor cheie si relevanta cuvintelor cheie. In plus, folositi cuvinte cheie foarte competitive pentru a va optimiza paginile de produs si de categorie. In cazul postarilor de pe blog, optimizati-le pentru cuvinte cheie care au intentie tranzactionala.
Optimizati titlul si descrierea meta a paginii
In timp ce adaugati produsele in lista, nu uitati sa optimizati eticheta de titlu si meta descriere a acestora. Includeti cuvintele dvs. cheie relevante in Meta, conform celor mai bune practici Google SEO.
Titlul meta al paginii produsului nu ar trebui sa aiba mai mult de 60 de caractere. In mod similar, descrierea nu trebuie sa depaseasca 160 de cuvinte. De retinut, Google utilizeaza metadatele (titlul si descrierea) pentru a intelege despre ce este vorba in acest continut.
Titlul meta pe care il creati este ceea ce vedeti ca snippet de cautare daca pagina dvs. se claseaza. Un titlu atragator poate influenta cautatorii sa dea clic pe rezultatul cautarii dvs.
Algoritmul Google analizeaza cuvintele cheie si frazele folosite in cuvant pentru a gasi relatia semantica dintre cuvintele cheie si continut. Asadar, nu ar trebui sa umpliti cuvintele cheie doar pentru a creste proximitatea cuvintelor cheie. In schimb, folositi meta tag-urile in mod natural si organic pentru a explica continutul n pagina.
Scrieti descrieri optimizate ale paginilor
Deoarece site-urile de comert electronic au multe mii de pagini de produse, continutul subtire si continutul duplicat este destul de comun pe paginile de produse.
Acestea reprezinta un obstacol care impiedica clasarea paginilor magazinului. Astfel, in timp ce creati meta descrieri, creati descrieri de produs originale, descriptive, pline de cuvinte cheie, sinonime si termeni inruditi.
Concluzie
Indicatiile SEO pe care le-am adaugat sunt legate de strategiile SEO generale si on-page. Daca tocmai ati inceput SEO pentru magazinul dvs. Shopify. Puteti urma sfaturile de mai sus pentru a face site-ul dvs. puternic, precum si pentru a va depasi si depasi concurentii.