Daca in anii 2010, comertul electronic a mers constant inainte, in primavara anului 2020 a trecut Rubiconul; nu mai exista cale de intoarcere. Fie ca vindeati deja cu succes online, fie ca ati fost fortat sa o faceti din cauza inchiderilor COVID-19, trebuie sa castigati la Ecommerce daca vreti sa continuati sa cresteti.
Unul dintre lucrurile interesante despre Ecommerce este ca exista intotdeauna loc pentru imbunatatiri. Chiar si micile schimbari pot duce la cresteri mari ale veniturilor in fiecare luna – iar in cazuri extreme, acestea pot chiar sa va salveze compania.
Poate fi greu sa stiti unde sa va concetrati, mai ales in vremuri de schimbare, dar noi va recomandam urmatoarele lucruri esentiale pentru site-urile de Ecommerce.
Navigare usoara
Nimic nu indeparteaza clientii mai repede decat un site care este dificil de navigat. Supermagazinele de caramida si mortar nu ridica ziduri care sa blocheze oamenii sa vada produsele. Nici tu nu ar trebui sa faci la fel. Pentru a facilita accesul unui vizitator prin site-ul dvs. pana la o vanzare, asigurati-va aceste caracteristici:
- Viteze rapide de incarcare, asa cum veti gasi la site-urile care folosesc nopCommerce.
- Legaturi intre pagini relevante sau produse/servicii conexe.
- Continut pe pagina care este relevant pentru ceea ce cauta oamenii.
- Liste de produse/servicii clare si concise.
- O functie de cautare adecvata care sa ofere rezultate relevante.
- Un site compatibil cu dispozitivele mobile; acest lucru nu mai este doar un „nice-to-have”.
In momentul in care devine dificil sau confuz, potentialii clienti vor renunta la site-ul dvs. Calatoria cumparatorului ar trebui sa ii propulseze cu usurinta de la o etapa la alta.
Segmentarea produselor
Daca aveti mai multe tipuri de produse, acestea au nevoie de zone de listare separate si de continut specific acestora. Ganditi-va la afacerea dvs. ca la un mall. Clienti diferiti sunt atrasi de articole diferite. Daca le organizati corect, nu veti irosi timpul cumparatorilor sau nu ii veti indeparta cu informatii despre produse pe care nu le cauta. Dupa ce finalizeaza o achizitie, atunci le puteti oferi produse conexe de care ar putea fi interesati in functie de achizitia pe care tocmai au facut-o.
Descrieri de produse concise, dar descriptive
Exista o arta si o stiinta in scrierea descrierilor de produse. Potentialii cumparatori trebuie sa cunoasca faptele despre produsele pe care sunt interesati sa le cumpere. Adoptati mai putin o „abordare de vanzare” si mai mult o abordare vie, activa si descriptiva. Enumerati toate caracteristicile cheie, dar folositi bullet points sau un limbaj concis. Lasati-le sa va comunice marca, dar optimizati-le si pentru SEO.
Imagini si videoclipuri
Clientii se asteapta sa vada imagini si clipuri video de inalta calitate, de preferinta aratand un produs din mai multe unghiuri. Pentru imbracaminte, aratati articolul pe unul sau mai multe corpuri. Pentru produsele care se misca sau fac ceva, aratati-le in actiune. Ati putea chiar sa cautati modalitati de a permite unui cumparator sa incarce fotografii, astfel incat sa isi imagineze produsul pe propriul corp sau in propria casa, in functie de ceea ce este. Cu cat puteti ajuta mai mult un client sa isi imagineze cum va folosi si cum va beneficia de produsul dvs., cu atat mai mari sunt sansele ca acesta sa finalizeze o achizitie.
Finalizarea fara probleme a comenzii
Multi cumparatori isi abandoneaza cosurile de cumparaturi la finalizarea comenzii pe site-urile de comert electronic. Unul dintre motivele principale este ca procesul este prea complicat. Acest lucru ridica probleme de incredere si nu veti convinge consumatorii sa cumpere daca nu au incredere in site-ul dvs. Simplificati procesul de verificare a comenzii Ecommerce si faceti ca pasii sa fie cat mai usor de urmat.
Oferiti o varietate de optiuni de plata
Afisati costurile de expediere la inceputul procesului. Surprizele legate de costurile de expediere duc la cosuri abandonate. Mentineti procesul la doar una sau doua pagini. Acest lucru este ideal, dar uneori nu este intotdeauna posibil. Daca puteti face acest lucru, aveti o pagina pentru a introduce adresa si informatiile de plata si o a doua pentru a confirma achizitia.
Apeluri clare la actiune
Nu irositi spatiul de pe pagina principala pentru fotografii fade sau continut lung. Folositi acel spatiu pentru a oferi oferte speciale, reduceri sau produse fierbinti care sa conduca direct la descrierea produsului si apoi la finalizarea comenzii. Pe tot parcursul site-ului, ghidati clientul de la o etapa a procesului de cumparare la alta cu apeluri clare la actiune pe fiecare pagina, culminand cu apelul la cumparare. Nu-i lasati niciodata sa se intrebe ce sa faca in continuare.
Faceti apel la emotii
Este posibil sa aveti un produs si un continut excelent, dar daca designul ii indeparteaza pe oameni, nu va descurcati atat de bine pe cat ati putea. Studiile au aratat in mod repetat ca designul si culorile folosite in diverse combinatii creeaza emotii diferite pentru consumatori. Imbinati aceste elemente cu un text excelent care spune o poveste, in care clientul dumneavoastra este eroul, si veti atinge emotiile care determina comportamentul de cumparare.
Fie ca va reimprospatati site-ul de comert electronic sau construiti unul nou, luati in considerare toti factorii de mai sus. Atentia acordata acestor bune practici de comert electronic poate lua o afacere de comert electronic medie si o poate face buna sau poate lua una buna si o poate face grozava. Daca doriti parerea noastra asteptam sa ne contactati.