Daca ai urmarit articolele noastre precedente care au fost strans legate de acest subiect al email marketing-ului si al campaniilor de email marketing, deja probabil ai o idee destul de clara legata de acest subiect. Am decis sa ne uitam mai aprofundat de data aceasta si sa vedem ce platforme putem gasi care sa ne ajute in misiunea noastra.
Dupa cum bine stim deja, folosim email marketing-ul ca sa cream conexiuni, sa intram in contact cu publicul nostru tinta si sa pastram legatura. Iar pentru a avea campanii de succes, trebuie sa fim in stare sa invatam din rezultatele noastre, cum ar fi cate email-uri nu au ajuns la utilizatori, cine ti-a deschis email-urile si asa mai departe. Pentru a face toate acestea mai usoare pentru tine, poti gasi mai multe platforme care sa iti vina in ajutor. Hai sa aruncam o privire.
In primul rand, hai sa incepem cu cele gratuite.
- Mailchimp ↗
Probabil ai auzit deja despre aceasta, avand in vedere ca este una dintre cele mai populare pe care le poti gasi. Ce poate face pentru tine? Te ajuta sa creezi email-uri, rapsunsuri automate, te ajuta sa iti segmentezi lista si sa fii la current cu analiticele si urmarirea rezultatelor.
- Elastic Email ↗
Exista o varianta gratuita si una pentru care poti plati, care vine cu caracteristici in plus. De ce merita luata in considerare? Deoarece este una din cele mai bine cotate unelte de email marketing, datorita caracteristicilor sale utile si a scorurilor favorabile.
- Mailjet ↗
Si acesta, are o versiune gratuita si una platita. De ce e asa grozav? Nu ai vreo limita la numarul de contacte, nici macar in varianta gratuita. Are o interfata usor de folosit si de invatat.
- Expresspigeon ↗
Aceasta poate fi solutia optima pentru tine data te ocupi de o afacere mai mica si ai o lista mica si bine pusa la punct.
- SendPule ↗
Nu merita sa mentionam ca si acesta vine atat intr-o versiune gratuita cat si una platita. Partea buna e ca nu trebuie sa platesti pana cand nu esti intr-adevar convins de cee ace poate face platforma pentru tine.
- Benchmark email ↗
Gandeste-te la asta daca esti pasionat de design si vrei sa iti personalizezi email-urile cat mai tare. De asemenea, il poti folosi in opt limbi. Se integreaza cu o gramada de alte unelte prin Zapier. Mai trebuie spus ceva?
- Sparkpost ↗
Acesta e mai mult un soft de email de tranzactie. In cazul in care cauti ceva doar pentru email marketing, acesta nu este raspunsul pentru tine.
- SendinBlue ↗
De ce sa alegi aceasta varianta? Deoarece nu ai nevoie de o gramada de cunostinte tehnice ca sa poti sa il folosesti in favoarea ta. De cealalta parte, unii utilizatori pot gasi interfata putin complicate si greu de utilizat la prima vedere.
- MailerLite ↗
Aceasta poate fi solutia optima pentru tine daca esti la prima utilizare cand vine vorba de email marketing. Vine cu diferite capabilitati, cum ar fi testarea A/B sau capacitatea de rapsuns automat.
- MadMimi ↗
Dupa cum deja ne sugereaza numele, are o parte comica. Are o interfata usor de manevrat care o face abordabila chiar si pentru cei mai noi in business.
Si acum hai sa aruncam o privire la cele mai bune variante platite:
- MailGet Bolt ↗
De ce ai vrea sa alegi varianta asta? Deoarece e genial cand vine vorba de statistici. Face trimiterea email-urilor o placere.
- Get Response ↗
Producatorul se autodescrie ca fiind “Cel mai usor email marketing din lume”. E o solutie ideala atat pentru cei mai noi in domeniu cat si pentru cei care au capatat deja experienta.
- SendLoop ↗
Te ajuta sa iti cresti numarul de abonati de pe pagina. De asemenea, poti personaliza felul de abonare, tipul acestuia. Cea mai tare chestie e ca iti ofera posibilitatea de a trimite email-uri automate, la orice ora.
- Aweber ↗
Te ajuta sa iti organizezi abonatii si sa ii segmentezi. Iti ofera mai multe template-uri din care poti alege si ai si variant de a introduce altele noi, daca vrei.
- Moosend ↗
E super deoarece iti da posibilitatea de a-ti importa contactele dintr-un fisier CSV (excel), dintr-un spatiu local sau chiar si din cloud. O alta chestie tare e testul de spam. De asemena, ofera statistici in timp real si statistici smart.
- Bronto ↗
Asta functioneaza cel mai bine daca vrei sa iti imbunatatesti strategia de sales, datorita Lifecycle Marketing-ului pe care il ofera. E genial cand vine vorba de convertirea cumparatorilor in client fideli. De asemena, nu uita ca e user friendly si face treaba buna si cand vine vorba de analitice.
Toate acestea fiind spuse despre paltformele de servicii de email, intrebarea noastra ar fi, merita sa platesti pentru a avea una dintre aceste variante sau o optiune gratuita este indeajuns? Insa raspunsul se afla chiar in mainile tale, deoarece tu esti cel care stie cat de mare e business-ul tau, de ce fel de unelte ai avea nevoie si ce fel de analitici doresti sa ai dupa ce trimiti o campanie de email marketing. Si chiar daca optezi pentru o varianta gratuita, poti sa treci pe urma la varianta platita, care iti poate oferi mai multe capabilitati.
Ca si concluzie, spune-ne care a fost varianta ta preferata, care e platforma ta preferata si ce fel de experiente ai avut cu ea. Daca ai vreun sfat sau vreo recomandare atat pentru noi cat si pentru cititorii nostri, te invitam sa le imparti cu noi.