Pe masura ce creste importanta marketingului online pentru o afacere in crestere, s-au facut multe cercetari cu privire la efectul blogurilor, inclusiv ce, cand, de ce si cum! In acest articol in mod specific, ne vom concentra asupra „cand”. Blogging-ul la intervale frecvente sau perioade de timp specifice poate avea un impact serios asupra rezultatelor SEO, dar supra-blogging-ul poate avea efectul advers.
Din acest motiv, este important sa fiti informat cu privire la practicile si tacticile corecte de blogging pentru a va imbunatati cel mai bine vizibilitatea, acoperirea clientilor si interactiunea clientului cu afacerea dvs.
Cate postari de blog ar trebui sa publicati in fiecare saptamana?
Probabil, blogul dvs. este directionat catre un anumit public sau piata care este in relatie directa cu afacerea dvs. Cel mai adesea, acest continut este creat si organizat de dvs. si de angajatii dvs. Din acest motiv, pot exista cazuri in traiectoria blogului dvs. in care puteti constata ca anumite practici functioneaza pentru dvs., in functie de continutul, piata sau publicul dvs.
Prin urmare, nu exista standarde specifice pentru practicile de blogging perfecte, deoarece fiecare companie va interactiona atat cu continutul, cat si cu publicul in mod diferit. Cu toate acestea, exista inca lucruri pe care toti proprietarii de afaceri si altfel ar trebui sa le aiba in vedere. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le intelegeti despre blogging este cat de mult timp postarea medie pe blog ramane relevanta pe web. Acest lucru se reduce la cat timp va continua sa atraga cititori, precum si la cat de partajabil este pe masura ce trece timpul.
In medie, postarile de pe blog au o durata de viata care va varia intre 2 si 3 ani. Desigur, acest lucru depinde in mod direct de continut si, prin urmare, poate fi mai lung sau mai scurt. De exemplu, daca publicati statistici relevante in industria dvs., este probabil ca aceasta postare pe blog sa aiba o durata de viata de 1 an si sa fie actualizata anual.
Postarile de pe blog au o longevitate serioasa in comparatie cu postarea sau tweet-ul mediu pe Facebook, care in mod realist sunt relevante doar in primele trei ore de la postare. Mai mult, atata timp cat continutul dvs. ramane relevant, longevitatea postarilor ar putea fi mult mai lunga. Luati in considerare cazurile in care puteti recicla postari, ceea ce inseamna in esenta reutilizarea continutului deja scris si actualizarea acestuia cu informatii noi.
Acum, recunoastem ca acest articol se refera la frecventa, dar ce zici de coerenta postului? Trebuie sa recunoastem, mai importanta decat frecventa este coerenta, deoarece este crucial sa postezi in mod constant pentru a-ti arata devotamentul de a oferi publicului tau continut proaspat, relevant si interesant.
Postarea consecventa va permite adeptilor obisnuiti sa fie constienti de zilele in care alegeti sa va actualizati continutul, iar aceasta fiabilitate va fi favorabila atat clientilor fideli, cat si noilor veniti. De exemplu, daca postati intotdeauna luni, miercuri si vineri, atunci va recomandam sa continuati sa postati luni, miercuri si vineri. Stabilirea unei rutine constante este esentiala pentru a mentine consumatorii interesati.
Postarile de pe blog pot fi simplificate si organizate utilizand unul dintre diferitele instrumente disponibile online pentru programarea postarilor sau pastrarea unui calendar editorial. De asemenea, asigurati-va ca pastrati o lista de subiecte si date de blog pe care blogurile au fost postate. Acest lucru nu numai ca va va ajuta sa mentineti continutul sa functioneze fara probleme, dar va va permite, de asemenea, sa aveti o perspectiva asupra clientilor dvs.
Luati nota de intrebarile frecvente la cele mai populare postari si vedeti daca puteti structura mai mult continut in jurul acestor subiecte. Asigurati-va ca luati in considerare subiectele sezoniere care au legatura cu afacerea dvs., daca este adecvat pentru piata in care lucrati.
Cat de des ar trebui sa scrieti, intr-adevar?
Desigur, nu exista un numar magic care sa fie relevant in toate scenariile, dar multi ar sustine ca postarea de doua pana la trei ori pe saptamana este un efort excelent atunci cand incercam sa crestem traficul si vizibilitatea site-ului web. Cu toate acestea, retineti ca, in termeni generali, mai mult blogging inseamna mai mult trafic si, prin urmare, daca doriti sa publicati o postare in fiecare zi a saptamanii, nu ne lasati sa va oprim!
Blogurile zilnice va vor dubla traficul. Cu toate acestea, este posibil ca afacerea dvs. sa nu fie echipata pentru a furniza aceasta cantitate de continut si, in plus, continutul va ramane in partea de sus a blogului dvs. doar o singura zi. Un alt motiv pentru care puteti alege sa evitati publicarea zilnica a postarilor de blog se datoreaza factorului burnout, ceea ce inseamna in esenta ca presiunea de a produce continut in mod consecvent poate duce la o scadere a calitatii generale a continutului.
Blogging-ul este un canal incredibil de eficient pentru generarea de clienti potentiali, castigarea vizibilitatii si cresterea traficului.
Doriti sa scrieti articole optimizate? Verificati „Ce este un articol optimizat pentru SEO?”