In primul rand, sa lamurim ce intelegem prin rata de esec. Pentru a continua drumul pe care l-am inceput cu cateva articole in urma, spre o campanie de email marketing de succes, urmatorul pas pe lista noastra e sa vedem cum putem scadea procentajul email-urilor ce esueaza sa ajunga la destinatar.
Cand vine vorba de email-uri care esueaza, acestea pot fi de doua feluri, hard si soft. O esuare hard se refera la faptul ca email-ul nu a ajuns la destinatar deoarece au fost problem cu adresa de email propriu zisa, poate o litera scrisa gresit sau poate adresa nu exista, de fapt. O esuare soft inseamna ca pot fi erori la server sau poate inboxul destinatarului este plin si nu poate primi email-uri noi.
Nu e tocmai ideal sa avem multe email-uri care esueaza sa ajunga la destinatari, deoarece scade rata de succes a campaniei noastre. Petreci mult timp creand email-ul perfect, imparti corect lista de destinatari in asa fel incat informatia ajunge corespunzator la toata lumea. Si totusi, cu cat mai multe email-uri nu ajung la destinatie, cu atat mai putini oameni au sansa sa deschida email-ul.
Astfel, ce putem sa facem sa imbunatatim rata de succes a campaniei noastre si sa avem cat mai putine email-uri ce nu ajung la cititori?
- Sa avem grija de lista noastra
Dupa cum am mentionat deja, si vom pune accentual in continuare pe acest aspect, e important sa avem o lista de email-uri puternica, personala. Poate fi o scurtatura enorma sa cumperi la nimereala o lista de email-uri pe care mai apoi le poti spama in voie, dar nu e varianta corecta. E esential sa putem fi capabili sa comunicam cu publicul nostru tinta, avand informatia corespunzatoare, si nu sa ne adresam unor straini care nu au auzit niciodata de existenta noastra.
- Cum sa cream o lista ce sa aiba valoare
Creeaza formulare de inscriere care sa le ofere sansa oamenilor sa se aboneze. Astfel, publicul care va fi interesat de serviciile sau produsele tale va putea pur si ismplu sa opteze sa primeasca informatii din partea ta. Incearca sa creezi o conexiune cu publicul tinta, fie prin Facebook, fie printr-un blog, tine minte ca e important sa poti capta increderea oamenilor astfel incat mai tarziu sa isi ofere adresa de email, adica permisiunea sa le trimiti email-uri.
- Fii mereu la zi
Daca oferi servicii sau produse online, de exemplu, poti ruga utilizatorii sa isi pastreze adresele de email la zi, sau sa isi reintroduca adresa de email curenta inainte sa finalizeze procesul de cumparare. In acest fel, poti verifica daca adresa de email pe care o ai de la ei e cea corecta sau poti face rost de adrese noi.
- Testeaza
Inca o data, inainte de a ne arunca cu capul inainte, trebuie sa testam email-ul. E super ca ai reusit sa creezi email-ul perfect si totul e pregatit. Totusi, doar ca sa ne asiguram ca nu ne trezim cu surprize, trimite email-ul, sau tie sau unui prieten. Vezi cum se deschide pe un desktop sau cum arata pe telefonul mobil.
- Nu intra la Spam
Nu putem sa punem destul accent pe cat de important e sa creezi email-uri eficiente, unice si originale care nu ajung in spam. Incearca sa folosesti propriile tale cuvinte mai degraba, decat sa “imprumuti” de pe internet fraze pompoase care crezi ca ar avea mai mult succes. Aceste fraze pot face probleme filtrelor de spam. Astfel email-ul tau poate risca sa fie respins din start si nu ai nicio sansa sa fie vreodata citit.
Acestea fiind spuse, haideti sa cream impreuna email-uri eficiente care sa ajunga la publicul nostru tinta si sa avem o lista cat mai curata. Daca ai alte idei care au functionat pentru tine si pe care le putem lua si noi in considerare, impartaseste-le cu noi si cu cititorii nostri!
Suntem mereu dornici sa ne imbunatatim si asta se poate intampla doar printr-un process constant de invatare.
Astfel, hai sa invatam impreuna!