Iata ca astazi venim cu un nou articol de internet marketing care imbina utilul cu placutul. Ti s-a intamplat vreodata pe un site sa citesti despre masini iar peste 2 ore te-ai trezit pe acelasi site, citind despre pisici? Ti-ai dori ca utilizatorii tai sa petreaca cat mai mult pe site? Atunci legaturile interne sunt unealta magica care te va ajuta exact in acest sens. Citeste mai mult si vei avea parte de un articol bine structurat, unde vorbim la modul practic.
Legaturile interne sunt acea mica parte din procesul intreg de optimizare SEO si imbunatatire a site-ului si totodata cea mai puternica unealta SEO de care nu ai auzit. De fapt, construirea legaturilor interne reprezinta o sfera intreaga in lumea marketingului digital, careia profesionistii ii acorda o importanta deosebita.
Cum se construiesc legaturile interne?
Din punct de vedere tehnic, este foarte simplu. Trebuie doar sa ai un cuvant sau o fraza peste care sa adaugi un Hyperlink catre o alta pagina din cadrul site-ului tau. Daca am fi redirectionat catre o pagina din cadrul unui alt site, atunci s-ar fi numit legaturi externe.
Care sunt avantajele legaturilor interne?
- Chiar daca modul efectiv de a crea legaturile interne este foarte simplu, mecanismul si gandirea din spate este foarte complexa, beneficiile acestora fiind imense. Iata cateva dintre cele mai importante motive pentru care se merita sa construiesti legaturi interne in cadrul site-ului tau:
- In primul rand continutul de pe site-ul tau este mult mai vizibil. Poate ca ai o pagina care este accesata mai rar pe cont propriu, dar prin construirea de legaturi interne poti directiona trafic si catre acea pagina. Trafic crescut pe site se traduce in mod direct intr-o prezenta mai buna in mediul online si o pozitie superioara in cadrul motoarelor de cautare.
- Timpul de sedere al vizitatorilor este semnificativ mai mare in momentul in care ai construit legaturile interne. Cu ajutorul legaturilor interne utilizatorii se vor putea plimba mult mai facil in cadrul site-ului tau. Timpul mediu de sedere este un alt factor SEO deosebit de important, iar SEO si Link Building sunt doua aspecte foarte importante pentru noi.
- O experienta imbunatatita atat pentru utilizatori cat si din punct de vedere SEO. Cu cat este mai usor de navigat un site, cu atat va oferi o experienta mai placuta utilizatorilor.
- O rata de respingere scazuta. Rata de respingere, sau Bounce Rate, este un algoritm conceput de Google care calculeaza cati utilizatori inched pagina unui site intr-un timp foarte scurt. Cu cat rata de respingere este mai mare, cu atat Google va penaliza site-ul din punct de vedere SEO. Iar daca ai o singura pagina, care nu redirectioneaza nicaieri, sansele ca utilizatorii sa inchida dupa ce au citit sunt mari. Aici intervin legaturile interne, ajutand la retentia utilizatorilor si cresterea timpului de sedere.
- Indexarea Google este la fel ajutata de prezenta legaturilor interne. Indexara functioneaza dupa un algoritm care imita comportamentul uman, plimbandu-se prin site-ul tau. Daca nu este directionat de catre tine, prin legaturi interne construite profesionist, acesta se va plimba singur si dezorganizat. De aceea un site cu legaturile interne construite in mod profesionist va fi mult mai bine indexat decat un site cu legaturi interne slabe sau inexistente.
Cate legaturi interne trebuie sa includ intr-o pagina?
Foarte important este sa nu construiesti un festival de legaturi interne pe o pagina. Asigura-te intotdeauna ca folosesti doar legaturi interne relevante pentru utilizatori si pentru subiect. Nu redirectiona utilizatorii tai care sunt pe o pagina de accesorii auto catre o pagina cu accesorii pentru pitici.
Iar daca intelegi puterea legaturilor interne si vrei sa implementezi sau sa optimizezi aceasta unealta SEO in cadrul site-ului tau, ne poti solicita intotdeauna un audit. Noi vom analiza site-ul tau si iti vom spune unde si daca trebuie sa lucrezi la legaturile interne prezente.
Tu folosesti legaturi interne in cadrul site-ului tau? Asteptam raspunsul tau in rubrica de comentarii 🙂