De pe Facebook, Twitter, LinkedIn si multe altele, lista canalelor de social media continua si continua. Pentru a capta viitorii clienti, este important sa aveti o strategie amanuntita pentru retelele sociale, astfel incat sa puteti obtine cel mai bun profit pentru banii dvs. Intelegerea diferentei in modul in care functioneaza reclamele pe retelele sociale pe web va va conduce sa vedeti mai mult succes in campaniile dvs. platite pe retelele sociale.
Stabiliti-va obiectivul
Pentru a alege tipul potrivit de reclama sociala, mai intai trebuie sa determinati care este obiectivul dvs. final. Ce incercati sa obtineti pentru marca dvs. punand aceste anunturi online? Pentru cei mai multi, scopul este pur si simplu sa va vindeti produsul, dar cresterea gradului de cunoastere a marcii este, de asemenea, o modalitate excelenta de a va folosi banii media platiti. Retelele sociale sunt perfecte pentru a construi relatii cu publicul dvs., astfel incat acestia nu numai sa va achizitioneze produsul, ci si sa aiba incredere in reputatia dvs. si sa devina clienti repetati. Publicitatea pe retelele sociale va poate ajuta, de asemenea, sa identificati clienti fideli care pot fi mari sustinatori si influenti ai marcii.
Tipuri de reclame pe retelele sociale
- Aruncati o privire asupra palniei de achizitie va va ajuta sa decideti ce tip de investitie sa faceti cand vine vorba de publicitatea dvs. sociala platita. Palnia este impartita in trei categorii: atrage, commit si inchide.
- Atrageti: acesti consumatori sunt mai sus in palnie si pot fi noi sau nu cunosc brandul dvs. Tipurile de publicitate platita pe retelele sociale includ: gradul de constientizare, acoperire si trafic.
- Angajati: consumatorii sunt aproape de a se pregati sa faca o achizitie. Tipurile de publicitate platita pe retelele sociale includ: potentiali, implicare, conversie sau instalari de aplicatii.
- Inchidere: luati in considerare si remarketing, acesti consumatori sunt constienti de marca dvs. sau sunt clienti repetati. Tipurile de publicitate platita pe retelele sociale includ: implicarea si conversia.
Definiti-va publicul
Publicitatea pe retelele sociale nu este o abordare universala. Pe masura ce internetul a evoluat in ultimul deceniu, aproape toata lumea si-a gasit nisa online. Fiecare grup foloseste retelele sociale in moduri diferite si in scopuri diferite. Ca marca, probabil ca ati determinat cum arata clientul dvs. ideal.
Luati in considerare publicul si datele demografice, inclusiv varsta, locatia si interesele. Tipul de platforma va diferi si de la public la public. De exemplu, generatiile mai tinere sunt mai active pe platforme precum Snapchat, Instagram si Tik Tok datorita creativitatii asociate acestor aplicatii. Profesionistii si adultii folosesc LinkedIn pentru a-si crea reteaua si a-si construi cariera.
Incepeti sa creati anunturi pe retelele sociale
Dupa ce ati selectat platforma cea mai potrivita pentru publicul dvs., este timpul sa va ganditi la modul in care doriti sa va prezentati anuntul. Aspectul creativ al reclamelor tale pe retelele sociale este extrem de important si adesea trecut cu vederea. Oamenii sunt pe retelele sociale din trei motive: educatie, divertisment si inspiratie.
Faceti-va timp sa va concentrati pe o modalitate de a-va spune povestea fara a folosi text. Deoarece utilizatorii retelelor de socializare doresc sa proceseze rapid informatiile, acest lucru va ofera o oportunitate de a deveni creativ si de a ajunge la clientii dvs. intr-un mod diferit.
Exista multe tipuri de reclame publicitare din care puteti alege, dar videoclipul este cu adevarat calea viitorului. Platforme precum Tik Tok si IGTV sunt in crestere in popularitate, facand utilizatorii mai confortabili si mai interactivi cu continutul video. Luati in considerare incorporarea atat a strategiilor video platite, cat si a celor organice in planul dvs. de marketing.