Proiectarea unei pagini de destinatie bine optimizate este o nuca greu de spart. Pentru a indeplini aceasta sarcina, trebuie sa depuneti cele mai bune eforturi. Este esential sa aveti o pagina de destinatie excelenta daca doriti sa va convertiti vizitatorii in clienti platitori.
Va fi intotdeauna o practica excelenta daca pagina dvs. ofera aceeasi experienta pe care o cauta vizitatorii dvs. Aceste pagini se numesc pagini de destinatie. Inainte de a ne scufunda mai mult despre elementele de baza ale optimizarii paginilor de destinatie, sa intelegem ce inseamna o pagina de destinatie.
Ce este o pagina web?
In ceea ce priveste marketingul digital, o landing page este o pagina web pe care un vizitator aterizeaza prima data cand viziteaza site-ul. Aceasta este pagina in care vizitatorul a fost trimis dupa ce a facut clic pe un rezultat al unei cautari pe Google sau dupa ce a facut clic pe linkurile disponibile in mai multe locatii, cum ar fi bannerele media platite, linkurile de e-mail si postarile din social media.
O pagina de destinatie ideala are mai multe elemente la locul lor, in special un apel clar la actiune(CTA). CTA ajuta brandurile sa indeplineasca anumite obiective, cum ar fi captarea de lead-uri, generarea de vanzari, cresterea numarului de inscrieri si stimularea descarcarilor de continut.
Diferite elemente ale unei pagini web
Fiecare element al unei landing page trebuie sa fie bine optimizat, astfel incat aspectul, textul si designul acesteia trebuie sa ofere o experienta de utilizare coerenta. O pagina de destinatie bine optimizata arata relevanta generala pentru publicul tinta specific, ceea ce se transforma in cele din urma in rate de conversie ridicate si performante mai bune.
Copia
Pagina de aterizare trebuie sa aiba un copy cu un continut convingator care sa inspire clientii sa intreprinda actiunile dorite. Copia ar trebui sa fie scrisa astfel incat sa poata aborda principalele puncte de durere ale clientului. In timp ce scrieti continutul, folositi un format standard pentru subtitluri si obtineti o prezentare clara pentru a fi usor de citit.
- Copia continutului trebuie sa fie clara si conversationala
- Continutul trebuie sa transmita un singur obiectiv
- Continutul trebuie sa aiba exemple reale luate de la branduri reale
- Apelul la actiune
Dupa cum am mentionat deja, apelul la actiune este cel mai important element al unei pagini de destinatie. Creati intotdeauna un apel la actiune puternic si convingator, care sa fie vizibil si sa iasa in evidenta in text si in design.
Atunci cand creati un buton CTA, cea mai buna practica este sa folositi culori contrastante care sa inconjoare butonul CTA. Ideea este de a distinge butonul de alte elemente. Pentru a va asigura ca butonul este vizibil si se distinge, incercati sa folositi diferite modele, dispuneri, proportii si dimensiuni.
Indicatori de incredere
Indicatorii de incredere sunt elementele care ajuta marcile sa construiasca increderea si sa castige loialitate. Pentru a creste loialitatea si increderea fata de marca, includeti marturii pozitive, recenzii si studii de caz de succes in textul site-ului dvs. web.
Certificatele obtinute, instrumentele utilizate si asociatiile pot fi, de asemenea, adaugate pentru a consolida dovada sociala. Utilizarea indicatorilor de incredere in copy-ul continutului dvs. va creste credibilitatea marcii si ii va ajuta pe potentialii cumparatori. In cele din urma, dovada sociala autentica de pe pagina dvs. de destinatie poate influenta reach-ul brandului dvs.
Strategii cheie de optimizare a paginii de aterizare
Daca nu aveti o strategie clara si concisa de optimizare a paginii de destinatie, ar fi dificil sa va atingeti obiectivele. Desi nu exista reguli stricte si rapide pentru optimizare, iata cateva reguli testate care ar functiona cu siguranta.
Cunoasteti-va publicul tinta
Cunoasterea publicului tinta este foarte importanta daca doriti sa creati o pagina de destinatie care sa converteasca. Inainte de a planifica si de a va lansa pagina de destinatie, ar trebui sa va puneti urmatoarele intrebari:
- Publicul tinta pe care il aveti in vedere
- Daca oferta dvs. ii intereseaza
- Care sunt punctele lor de durere?
- Cum rezolvati aceste puncte de durere?
Daca va intelegeti publicul tinta si nevoile unice ale acestuia, puteti personaliza cu usurinta mesajele pe care trebuie sa le transmiteti. Daca ati folosit deja analiza analitica pentru a analiza datele despre vizitatori, puteti descoperi informatii valoroase despre publicul dvs. Software-ul va ajuta sa scoateti la iveala mai multi parametri, inclusiv varsta, sexul, segmentele din piata si categoriile de public.
Determinati obiectivele de afaceri
Ceea ce asteptati de la pagina de destinatie este un aspect important in timpul proiectarii paginii. Odata ce ati definit obiectivul, respectati-l pentru a crea o pagina de lading uimitoare. In plus, nu va concentrati pe mai mult de un obiectiv in acelasi timp.
Aceasta va va ajuta sa sariti peste distrageri.
Ideea este de a oferi un proces de navigare convenabil si lipsit de dezordine pentru utilizatori, astfel incat acestia sa isi poata atinge obiectivele in mod proeminent. Fie ca obiectivul este sa cumpere un serviciu sau sa se inscrie la newsletter.
Testati si optimizati pagina
Optimizarea nu are impact asupra performantei paginii de destinatie decat daca este testata. Testarea A/B este o metodologie excelenta pentru optimizarea paginii de destinatie, deoarece ghicitul nu ofera intotdeauna cea mai buna estimare a eficientei paginii.
Efectuati teste periodice pentru a verifica titlurile paginii, textul paginii, lungimea paginii, structura si pozitionarea elementelor etc. Aceasta va va permite sa analizati designul general al paginii. Testarea este un proces continuu si ofera un impuls solid procesului de optimizare a conversiei paginii web.